Bikefit Ambacht

Kom naar Bikefit Ambacht voor een optimale fietspositie!

Coronaman 2021 – Mijnsheerenland

19 juni 2021 – Ype Kerkstra

Eindelijk was het weer tijd voor een triatlon! Een aantal triatlon-vrienden had een wedstrijd georganiseerd voor een kleine groep deelnemers. Geheel coronaproof, met voldoende afstand, alles buiten en met zeer beperkt publiek.
Samen met zes andere deelnemers stond ik klaar voor mijn eerste halve triatlon. Een wedstrijd over een afstand van 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. De voorbereiding veroorzaakte wat stress aan mijn kant; heb ik alles wel bij me?! Ga ik het halen binnen de gewenste tijd?!

Om 10:00u startten we met het eerste onderdeel; zwemmen! De harde wind zorgde voor een flinke stroming. De eerste helft zwommen we met de stroom mee en dat voelde goed! Dit betekende echter wel dat de weg terug extra zwaar zou worden. Het navigeren van boei naar boei was hierdoor ook niet gemakkelijk maar na exact 33 minuten kwam ik als eerste uit het water. Gezien de omstandigheden was ik hier heel tevreden over!

Na de eerste wissel was het tijd voor het fietsgedeelte. Het eerste half uur windkracht 4 tegen.. dit maakte het lastig om rustig te kunnen beginnen. Na zo’n 20 kilometer draaide het parcours en hadden we tot kilometerpunt 50 de wind in de rug. Tijdens dit kleine uurtje ging de wind wat meer liggen en begon het te regenen. Wat heerlijk om zo door de Hoeksche Waard te kunnen fietsen! Net voor het 90 kilometerpunt stopte het met regenen en kwam zelfs de zon nog een beetje door. Met een gemiddelde van 37.5 km/u kwam ik als tweede binnen met de fiets. De nummer 1 met fietsen reed een gemiddelde van ruim 40 km/u.

Met een vliegende wissel begon ik aan het hardloopgedeelte; een halve marathon. Het was perfect weer om te lopen; een graadje of 21, een klein beetje wind en bewolkt. Het parcours bestond uit drie lokale heen-en-weertjes waardoor je de tegenstanders vaak tegenkwam. Dit maakte het erg leuk en motiveerde natuurlijk om nog beter te gaan lopen.
Tijdens de tweede ronde stapte de leider uit de wedstrijd door een oude blessure en kwam ik ineens aan kop van de wedstrijd. Na iets meer dan anderhalf uur finishte ik! Mijn eindtijd van deze eerste halve triatlon: 4 uur, 30 minuten en 51 seconden. Een mooie tijd.

Mijn volgende uitdaging is de Ironman 70.3 Maastricht die al op 1 augustus op de planning staat. Mijn doel? In ieder geval onder de 4 uur en 30 minuten.

Dit is de home template