Bikefit Ambacht

Kom naar Bikefit Ambacht voor een optimale fietspositie!

Bikefit

Tijdens de bikefitsessie gaan we verschillende fases door. In de fases gaan wij op zoek naar de belangrijke aspecten die bepalen wat jouw optimale fietspositie is.

Vragenlijst

Bij het maken van de afspraak wordt er een vragenlijst opgestuurd om ervoor te zorgen dat er een optimale voorbereiding is op de bikefitsessie. Als klant weet je dan wat je kunt verwachten en ik als bikefitter kan me dan optimaal voorbereiden op onze sessie.

Lichaamsscreening

De tweede belangrijke fase van de bikefitsessie is het screenen van het lichaam. Er zal onder andere worden gekeken naar mobiliteit van de gewrichten, flexibiliteit van de spieren, stabiliteit, stand van de voeten ten opzichte van het onderbeen, beenlengteverschil en eventuele bijzonderheden die naar voren waren gekomen aan de hand van het intakegesprek.

Analyseren van de fietshouding

In de vierde fase stap je dan op je fiets. Hier gaan we kijken naar de huidige houding op de fiets. Kijkend vanaf beide zijkanten, voorkant en achterkant, zullen we kijken naar enkelbeweging, kniebuiging, bekkenbewegingen, schouderbeweging, armpositie en handpositie. Aan de hand hiervan kunnen we al een grove indicatie maken van enkele aanpassingen die we gaan doen. Door gebruik te maken van een Ipad en een laser kunnen we exact meetbaar maken wat de hoeken zijn in de enkel, knie, heup, schouder en elleboog. Ook kunnen we bepalen waar het lichaamszwaartepunt zich bevindt op de fiets

Afsluiten

Wanneer we beiden tevreden zijn over het resultaat meten we de nieuwe afstellingen, om te kunnen vergelijken wat er precies veranderd is. Hierna ronden we de sessie af en kun jij je fiets weer op stappen! Na afloop kun je ons altijd benaderen voor vragen naar aanleiding van de Bikefit.

Intake

De eerste fase van de daadwerkelijke sessie is het intakegesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op de antwoorden die gegeven zijn op de vragenlijst, om zo een duidelijk beeld te krijgen van de eventuele lichamelijke klachten, huidige fietsbelasting en doelen voor het komend jaar. Dit is een belangrijk begin van de gehele sessie, omdat we regelmatig terug zullen komen op wat er besproken is in het gesprek.

Opmeten van huidige afstelling

De derde fase is het opmeten van de huidige afstelling van de fiets. Mochten er aanpassingen zijn die niet bevallen of die te drastisch zijn geweest, dan weten we altijd we gestart zijn en is het gemakkelijk om terug te gaan naar de basis.

Aanpassingen maken en evalueren

Tijdens de vijfde fase beginnen we met de aanpassingen aan de schoenplaatjes als dit nodig is. Daarna gaan we aanpassingen doen aan de fiets om de afstelling te vinden die jou een optimale positie op de fiets geeft. Hierbij wordt onder andere gekeken naar zadelhoogte, zadelpositie, stuurhoogte en afstand tussen stuur en zadel. Ook gaan we hier kijken naar fietstechniek en fietshouding als hier nog aspecten in verbeterd kunnen worden. Na het maken van een aantal aanpassingen controleren we de nieuwe positie. Hierbij speelt het een belangrijke rol hoe het voor jou als fietser voelt in samenspel met hoe het eruit ziet vanuit het oogpunt van de bikefitter.

Dit is de home template